Besøke Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute

Besøke RIMYI i Pune

Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute i Pune i India (forkortet RIMYI) er hjertet og sjelen for Iyengar Yoga. RIMYI blev grunnlagt av BKS Iyengar 19. januar 1975 og er dedikert til hans kone Smt. Ramamani Iyengar. Instituttet ledes i dag av BKSs barnebarn Abhijata Sridhar Iyengar og Prashant S. Iyengar. Det forgår daglig yogaundervisning for både nybegynnere og erfarne yogautøvere og elever fra hele verden kommer her, for å motta essensen av yoga og lære livets verdier.

Det er stor betydning bak det unike designet av RIMYI. De tre etasjene på instituttet representerer kroppen, sinnet og sjelen. Høyden på bygningen er 71 fot og har 8 kolonner, som representerer de åtte bena i Ashtanga Yoga: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana og Samadhi.

Yogaelever, som kommer langveisfra deltar typisk i instituttets månedlige kurs for øvede yogaelever. Kursene består av 1–2 daglige yogaklasser samt tid til egenpraksis i yogasalen. En måneds undervisning er  oppdelt med et tema for hver uke: Første uke har fokus på stående stillinger, andre uke  på bagoverbøyninger, tredje uke på foroverbøyninger og fjerde uke på pranayama.

Les mer om hvordan søke for å besøke RIMYI på de interne sidene